Nový pohled na stravování
Denní menu, přednášky,
tipy pro zdraví
Facebook
Slinivka symbolizuje jeden z našich nejdůležitějších orgánů. Významně jej přitom ovlivňuje právě strava. Přečtěte si, čím můžete funkci slinivky podpořit a čemu se naopak raději vyhnout.
Jogurt na snídani je jedna z největších výživových chyb.
Jogurt pochází z pouště. Tamní nomádi si díky němu vnitřně chladili tělo, a tím se chránili před žárem slunce. Jogurt je energeticky extrémně chladná potravina. Když je venku 40 stupňů ve stínu je to právě jogurt, který vám pomůže horko přestát. Ale od podzimu do jara a ještě navíc ráno je jogurt ta nejhorší možná snídaně. Spolehlivě zchladí vnitřní prostředí člověka a tím zpomalí trávení.
A je jedno, kolik obsahuje probiotik. Střeva s nedostatečně strávenou a zahnívající hmotou uvnitř probiotika prostě nespasí.
ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEK: Nepřemýšlejte o vaření. Vsaďte na krabičkovou dietu
O tom, jaké budeme mít spalování a jak nám bude tělo trávit, rozhoduje především stav slinivky a žaludku.
Pro posílení a vyživení žaludku je rozhodující doba ráno mezi 7. až 9. hodinou. Pokud si v tuto dobu dopřejte teplou a vydatnou snídani, posílíte a zrychlíte trávení. Může se jednat například o:
Slinivka je nejsilnější v době od 9:00 do 11:00 hodiny. Po 11. hodině má člověk největší hlad z celého dne. Zvlášť, pokud jste si ráno dopřáli výživnou a teplou snídani, a trávicí soustava je nastartovaná.
Slinivka je nejen orgán trávicí soustavy. Také rozhoduje o svalech, jejich kondici, růstu a výkonnosti. Rozhoduje i o vlhkosti v těle, tedy o hlenech a otékání těla. Rozhoduje o toku krve, tedy i o tom, jak moc bude silná menstruace. Rozhoduje také o náladě, o soustředění. I o tom, že se umíme správně rozhodnout a za svým rozhodnutím si stát. Je prostě středem naší osobnosti a zaslouží si velkou pozornost a péči.
Nutriční terapeuti počítají kalorie a přitom je celkem jedno, kolik kalorií člověk sní, pokud má silnou a spokojenou slinivku. Protože ta se postará o to, aby se potrava bezezbytku změnila na energii. A tato energie se následně uložila v Ming Menu – místě mezi ledvinami, kde se uchovává prenatální i postnatální energie člověka.
ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEK: Jaké zásady dodržujeme při vaření v naší restauraci?
Ovšem pokud člověk nemá silnou a spokojenou slinivku, potom ani počítání kalorií nezajistí to, aby člověk nepřibíral. Jakmile se přestane kontrolovat a začne žít přirozeně a spontánně. Není možné každý den jíst stejně. V těle se odehrává spousta náročných procesů, jako je například:
Proto máme někdy větší a jindy naopak menší hlad.
Obecně je daleko výhodnější udržet svoje přirozené prostředí v harmonii, aby se řídilo samo, než se snažit převzít vládu nad přirozenými pochody těla. A bláhově si myslet, že tak sofistikovaný a citlivý systém lze mít pod kontrolou.
Z toho vychází naše filozofie. Tvoříme jídlo tak, aby ve vašem těle znovu nastolilo harmonii. A všechno ostatní už se zpátky poskládá samo. Vyzkoušejte naši krabičkovou dietu a užijte si plnohodnotné a vyvážené jídlo bez nutnosti vaření.