Nový pohled na stravování

Denní menu, přednášky,
tipy pro zdraví
Facebook

Vaříme vegansky a bezlepkově.

 

 

 

Nejsme obyčejná restaurace


Vaříme ze základních surovin.
Snažíme se vždy použít tu nejzákladnější podobu jednotlivých surovin, aby hotový pokrm obsahoval co nejvíce energie, vitamínů a minerálů. Vyhýbáme se vysoce průmyslově zpracovaným potravinám, které právě dlouhým procesem zpracování už příliš energie neobsahují.


Každá potravina má svůj specifický vliv na zdraví vnitřních orgánů
. Potraviny organizmus posilují, ohřívají, nebo ochlazují. Pokud se tělo příliš vychýlí z rovnováhy (harmonie), začne se to projevovat určitými zdravotními potížemi.


My známe vlivy potravin na organizmus
a vaříme pro vás pokrmy rozdělené do skupin podle vlivu na konkrétní zdravotní potíže. A podle toho, jakým způsobem podporují jednotlivé orgány těla.


Co je veganská strava

  • Pokrmy neobsahují nic ze zvířat.
  • Připravuje se pouze z rostlinných surovin.
  • Jídla jsou lehká, dobře stravitelná a výživná.

Bezlepková strava

  • Nepoužíváme pšenici, žito, ječmen a oves obsahující lepek.
  • Nepoužíváme výrobky s lepkem.
  • Využíváme bezlepkové suroviny – kukuřici, pohanku, jáhly, nebo rýži.


Jak vaříme

Vaříme v souladu s principy tradiční čínské a celostní medicíny.

Naše jídla jsou složená ze základních potravin rostlinného původu. Kouzlem každého pokrmu je rovnováha všech pěti chutí, z nichž jedna bude vždy dominantní.

Naše pokrmy nejsou jen typicky veganské. Nepoužíváme náhražky masa – sojové a ROBI maso. Většina pokrmů je bezlepkových. Naše pokrmy se dají nazvat „buněčnou výživou“. To znamená, že perfektně vyživují buňky vašeho těla. A tím i celé tělo. Přičemž svoji lehkou stravitelností jej při trávení téměř nezatíží.

Suroviny používáme v jejich nejpřirozenější podobě. Vaříme na za studena lisovaném slunečnicovém oleji s velmi příznivým poměrem nasycených a nenasycených mastných kyselin.

Jaké jídlo vás čeká?

  • Jednoduché a přitom chutné
  • Při trávení nezatěžuje tělo
  • Bezlepkové

Jaké suroviny používáme

  • Obiloviny bez lepku
  • Luštěniny
  • Zeleninu a ovoce
  • Ořechy a semínka
  • Houby

Co nepoužíváme

  • Polotovary
  • Synteticky upravené potraviny
  • Dochucovadla
  • Aditiva


Naše filozofie

Naši předkové byli daleko odolnější a zdravější, než lidé v dnešní době. Běžný člověk tehdejší doby nepodstupoval operace,
neměl žádnou medikaci, neměl psychické potíže a pokud ulehl do postele, to už muselo být velmi vážné a stalo se to
jen výjimečně. Byl velmi odolný vůči zimě, na rýmy a chřipky netrpěl.

Jeho strava byla prostá, suroviny zcela kvalitní.
Jedl hlavně obilné a luštěninové kaše, husté polévky, brambory,
žitný chleba a ovoce. Suroviny si většinou sám vypěstoval za chalupou na zahradě. Byly to zejména pohanka, jáhly, žito,
čočka, fazole, hrách, brambory, zelenina, ovoce, ořechy, semena a houby. Občas maso a mléko. Oleje používal pouze
panenské. Suroviny byly plné energie a dokázaly vyživit jeho tělo tak, aby byl odolný a zdravý. Rovněž příprava
vaření jídla probíhalo v klidu. Lidé si jídla a surovin vážili, a proto by si ani nedovolili připravovat ho
ve stresu a napětí. Vaření byl obřad, protože jak správně tušili, velmi záleží na tom, jak se cítí člověk, který
jídlo chystá, a jak k přípravě jídla přistupuje.

V dnešní době má příprava jídla úplně jiný rozměr. Pokrmy podávané v běžných restauracích jsou připravovány
pod časovým tlakem z průmyslově zpracovaných, často levných surovin plných chemických náhražek a za použití
rafinovaných olejů. Ve velké části domácností je situace podobná. Vystresovaná žena, rafinované oleje a levné,
průmyslově zpracované potraviny šetřící čas.

Takové jídlo nemůže člověku dodat energii, klid a rozvahu, protože to prostě neobsahuje. A jak se to projevuje?
Buňky současného člověka nemají dostatečnou výživu, proto hladoví a tělo přibírá téměř z vody, dělá si zásoby.
Zanesené tělo chemickými přísadami z průmyslově vyráběných náhražek skutečného jídla se potřebuje čistit.
Nečistoty z těla vycházejí hlavně na bázi hlenu, proto tolik rýmy, kašle a chřipky. A únava? Strava je jedním ze čtyř pilířů
pro doplňování životní energie člověka, a když chybí, je to poznat.

A nám se to nelíbí. Nelíbí se nám, co se stalo se stravou a jak se k dnešnímu člověku přistupuje jen jako
ke spotřebiteli – je jedno čeho, hlavně, že udělá byznys.

V naší restauraci to ale funguje jinak, najdete u nás skutečně kvalitní jídla. Vaříme ze skutečných surovin,
co nejvíce to jde podobným těm, které používali naši předkové. Vaříme v klidu, s úctou k surovinám i hotovému
jídlu a hlavně – s úctou k člověku. Používáme pouze panenské oleje, protože víme, jak velký rozdíl je v tom, jestli
používáte panenské nebo rafinované oleje, a co rafinované oleje způsobují v těle člověka.

Vaříme tak, abychom nasytili vaše tělo v jeho základu a ne, aby se najedly tukové buňky a tělo zůstalo hladové.
Vaříme tak, aby jste se po našem jídle cítili moc dobře, měli skvělou náladu a ne těžký pocit v břiše. Z našeho jídla
tělo doplní všechno, co potřebuje k tomu, aby bylo silné, zdravé a spokojené. A o to nám jde.

 

Přejeme vám i nám, aby jste se u nás cítili vždy dobře a spokojeně.

Sdílejte na sociálních sítích

Rady a tipy pro zdravější život → upozornění na články studia Chambre de charme

Odesláním souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Zjistěte více »

Top