Nový pohled na stravování

Denní menu, přednášky,
tipy pro zdraví
Facebook

Jak a z čeho vaříme

Vaříme vegansky a bezlepkově. Zjistěte, jaké využíváme suroviny, co rozhodně nepoužíváme a kdo a jak vaří.

Nejsme obyčejná restaurace

Vaříme ze základních surovin. Snažíme se vždy použít tu nejzákladnější podobu jednotlivých surovin, aby hotový pokrm obsahoval co nejvíce energie, vitamínů a minerálů. Vyhýbáme se vysoce průmyslově zpracovaným potravinám, které právě dlouhým procesem zpracování už příliš energie neobsahují.

Každá potravina má svůj specifický vliv na zdraví vnitřních orgánů. Potraviny organizmus posilují, ohřívají, nebo ochlazují. Pokud se tělo příliš vychýlí z rovnováhy (harmonie), začne se to projevovat určitými zdravotními potížemi.

My známe vlivy potravin na organizmus a vaříme pro vás pokrmy rozdělené do skupin podle vlivu na konkrétní zdravotní potíže. A podle toho, jakým způsobem podporují jednotlivé orgány těla.


Co je veganská strava

  • Pokrmy neobsahují nic ze zvířat.
  • Připravuje se pouze z rostlinných surovin.
  • Jídla jsou lehká, dobře stravitelná a výživná.

Bezlepková strava

  • Nepoužíváme pšenici, žito, ječmen a oves obsahující lepek.
  • Nepoužíváme výrobky s lepkem.
  • Využíváme bezlepkové suroviny – kukuřici, pohanku, jáhly, nebo rýži.


Jak vaříme

Vaříme v souladu s principy tradiční čínské a celostní medicíny.

Naše jídla jsou složená ze základních potravin rostlinného původu. Kouzlem každého pokrmu je rovnováha všech pěti chutí, z nichž jedna bude vždy dominantní.

Naše pokrmy nejsou jen typicky veganské. Nepoužíváme náhražky masa – sojové a ROBI maso. Většina pokrmů je bezlepkových. Naše pokrmy se dají nazvat „buněčnou výživou“. To znamená, že perfektně vyživují buňky vašeho těla. A tím i celé tělo. Přičemž svoji lehkou stravitelností jej při trávení téměř nezatíží.

Suroviny používáme v jejich nejpřirozenější podobě. Vaříme na za studena lisovaném slunečnicovém oleji s velmi příznivým poměrem nasycených a nenasycených mastných kyselin.

Jaké jídlo vás čeká?

  • Jednoduché a přitom chutné
  • Při trávení nezatěžuje tělo
  • Bezlepkové

Jaké suroviny používáme

  • Obiloviny bez lepku
  • Luštěniny
  • Zeleninu a ovoce
  • Ořechy a semínka
  • Houby

Co nepoužíváme

  • Polotovary
  • Synteticky upravené potraviny
  • Dochucovadla
  • Aditiva


Kdo v restauraci vaří

Jídla vám připravují spokojení kuchaři v klidném a příjemném prostředí. Proč? Protože jedním z faktorů ovlivňujících kvalitu pokrmů je energie do nich vložená.

Jinými slovy – pokrm obsahuje:

  • Na co kuchař myslí
  • Jak se právě cítí
  • Jaké má sebevědomí
  • Jaké má životní a profesní zkušenosti a schopnosti

Chceme, abyste po jídle měli skvělý pocit. Díky tomu budete mít tendenci vidět svou životní situaci spíše z pozitivního úhlu. A tím si tvoříte světlejší a spokojenější budoucnost.

šéfkuchař Karel Studýnka

Sdílejte stránku na sociálních sítích

Rady a tipy pro zdravější život → upozornění na články studia Chambre de charme

Odesláním souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Zjistěte více »

Top