Nový pohled na stravování

Denní menu, přednášky,
tipy pro zdraví
Facebook

Jaké zásady dodržujeme při vaření v naší restauraci?

1. 10. 2020

V naší restauraci vaříme výhradně vegansky. Navíc používáme pouze panenské oleje, a naopak nevaříme z náhražek masa a pšenice. Přečtěte si, jaké má taková strava výhody. 

5 hlavních výhod veganské stravy 

1. Strava tělo vyživuje už na buněčné úrovni

To znamená, že taková strava dodává energii a živiny té nejzákladnější části těla – buňkám. K čemu by vám totiž byla strava, která by doplnila jen tukovou zásobu, ale buňky by zůstaly hladové? Potom byste měli pocit, že vám stále něco chybí a „chuť na něco“ by byla nekonečná. O přibírání na váze ani nemluvím.

2. Minimum energie na trávení

Energie, kterou tělo potřebuje na strávení veganské potravy, je minimální. Zatímco při trávení masa je třeba velkého množství energie, trávení rostlinných bílkovin je pro tělo mnohem lehčí a jednodušší.

3. Méně zanesené tělo

Odpad vzniklý při trávení živočišných bílkovin tělo zanáší výrazně víc, než odpad ze stravy rostlinné. 

4. Pozitivní energie

Emoce, které cítila zvířata před porážkou, z masa nezmizí. Je to energie, která člověka (strávníka) nějakým způsobem ovlivní. Ať tomu věří, nebo ne. 

5. Přispíváme k lepší planetě

Tím, že k přípravě jídel nepoužíváme maso a jiné živočišné produkty, přispíváme k lepšímu stavu planety.

V restauraci používáme jen panenské oleje

V naší kuchyni používáme zásadně pouze panenské oleje. To znamená, že syntetický olej běžně se prodávající v supermarketu, u nás skutečně nenajdete

Panenský olej vs. průmyslově zpracovaný olej

Proč nevaříme z náhražek masa?

Z náhražek masa v naší restauraci nevaříme, protože:

Proč nevaříme z pšenice?

Nevaříme ani z pšenice. Kdysi byla pšenice výživnou obilovinou. V posledních letech vědci v laboratořích vytvořili modifikaci pšenice jedovaté pro svůj plevel, čímž se výrazně zvýšila výnosnost. Ale informace o jedovatosti působí i na lidské tělo. Navíc pšenice dnešní doby obsahuje daleko více lepku než dříve. A to je další důvod, proč pšenice dnešní doby více škodí, než vyživuje.

Využijte naši krabičkovou dietu

Rádi byste se stravovali zdravě, ale nemáte čas si vařit? Nebo vás příprava jídel nebaví?

My vám jídla připravíme na celý den. Od snídaně až po večeři. Předtím vás pozveme na nenáročné jednoduché vyšetření, abychom pro vás následně mohli každodenní jídla připravit na míru.

ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEKSpouštíme pro vás krabičkovou dietu Jídlo jako vášeň

Sdílejte na sociálních sítích

Rady a tipy pro zdravější život → upozornění na články studia Chambre de charme

Odesláním souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení. Zjistěte více »

Top